Artiklar

Swedsecur går med i Prosero Security

Prosero Security fortsätter att växa med nya bolag. Prosero Security har därmed på mindre än ett år som aktiv företagsgrupp attraherat totalt femton lokalt starka och fristående bolag inom säkerhetsbranschen i Sverige och Norge för att skapa långsiktiga förutsättningar för fortsatt tillväxt tillsammans.

-”Att Prosero Security inte tar över och gör om oss till något vi inte är, utan att vi tillåts finnas kvar och utvecklas vidare förstärkta av möjligheten till aktiva samarbeten inom gruppen känns fantastiskt”
säger Henrik.

Prosero Security utgörs efter detta av de femton bolagen Axlås & Solidlås i Kista, Beslag-Consult i Trondheim, Borås & Kungsbacka Lås & Säkerhet, Citylåset i Kristianstad, Farsta Lås, LH Alarm i Skarpnäck, Låshuset Sikkerhetssenter i Oslo, Låssmeden Alexandersson i Göteborg, Lövestad Larmcentral i Lövestad, OpenUp i Jönköping, Passera i Jönköping, Swedsecur i Helsingborg, Malmö och Stockholm, Tele & Säkerhetstjänst i Skara, Telos Telemontage i Örebro/Karlskoga/Karlstad och Zenita i Årsta. Total årsomsättning uppgår för närvarande till ca 550 MSEK.

 

Ytterligare information:
Henrik Johansson, vd, 010-510 44 00, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nytt kontor i Malmö

Nu utvecklar Swedsecur sin verksamhet i Malmö och flyttar kontor och lager till nybyggda lokaler på Valdemarsro.

Det luktar nytt på rundvandringen i företagskomplexet nära Inre Ringvägen i nordöstra Malmö.

– Det här känns helt rätt. Lokalerna är moderna och läget är lättillgängligt och bra, säger vd Henrik Johansson.

Flödet av folk ger honom en extra kick. Efter flytten, från Limhamn, blir Swedsecur granne med företag inom bland annat bygg och inredning på Stekelgatan. Men inte minst ser han fram emot fler medarbetare inom det egna kontorets väggar.

Henrik Johansson har gjort nyanställningar på huvudkontoret i Helsingborg och hoppas snart kunna rekrytera ytterligare några tekniker till Malmökontoret. Efterfrågan på avancerade tjänster inom säkerhet ökar.

– På Stekelgatan får vi rätt förutsättningar att växa, menar han.

Besöksadress:
Swedsecur AB
Stekelgatan 2
212 23 Malmö


Ytterligare information:
Henrik Johansson, vd, 010-510 44 00, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Johnny Håkansson, försäljning, 010-510 44 00, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nox tar säkerhetssystemen till nya höjder

Branschens ögon riktas allt mer mot säkerhetssystemet Nox Systems. Möjligheterna att integrera exempelvis larm, övervakning och passersystem är många – enheterna talar direkt med varandra, styrs från en centralenhet och sköts enkelt på distans. I dagarna avslutar Swedsecur en installation som även blir demoanläggning.

– Vi ser ett allt större intresse för detta system i våra uppdrag att ta fram säkerhetslösningar för kunder. Och visst är det smidigt att en centralenhet kan styra allt, som programmering, användare, appar och mejl, och få enheterna att tala med varandra. Utan att det krävs någon serverlösning, säger Magnus Berndtsson, projektledare på Swedsecur AB.

Nox är inte helt nytt – grundtekniken är en väl beprövad öppen plattform – men idag är utvecklingen långt framme. Inbrottslarm, kameraövervakning och passersystem är några exempel på enheter som kan kopplas samman. De sköts på distans via app eller via management-programvaran Sims, berättar Magnus Berndtsson.

Exempelvis kan systemet för ett konferensrum kopplas samman med den digitala mejl- och kalendertjänst en verksamhets medarbetare använder. Bara den som bokat lokalen ges tillträde.

4 000 dörrar säkras
Systemet lämpar sig särskilt bra för verksamheter inom vård, industri, skola och handel. I Sverige är det endast en handfull aktörer som har kompetens och kan erbjuda tjänsten att programmera och driftsätta Nox. Swedsecur, som svarar för att integrera programvaror och system så att de kommunicerar och stödjer varandra, är en av dem.
Nu har Swedsecur fått Region Skånes uppdrag att driftsätta ett nytt passersystem för ett stort antal dörrar på Helsingborgs lasarett, ett uppdrag i 30-miljonersklasssen där lösningen är Nox. Magnus Berndtsson:
– Vi programmerar och driftsätter ett passersystem för 4 000 dörrar. Arbetet pågår ända till år 2026, och den första etappen avslutar vi nu 2017. Ett spännande och stort uppdrag!
Samtidigt leder han även arbetet med att installera Nox för Junibostäder, i en fastighet på Toftanäs i Malmö där bland annat Montagegruppen i Malmö AB snart inviger nya lokaler. Systemet tas i bruk i höst.
– Det är en stor fastighet som rymmer mer än det aktuella företaget, och vi har möjlighet att göra installationen till demoanläggning. Här kan vi visa hur staket-, passage och inbrottslarm kan kombineras och styras i ett system.

Ensamrätt
Just nu förhandlar Swedsecur med systemleverantören Aras om lokal ensamrätt till Nox Systems.
– Vi är tidiga att introducera systemet och är övertygade om att det kommit för att stanna. Det är konkurrenskraftigt, har stor funktionalitet och är enkelt att använda och administrera.
– Planen nu är att säkra ensamrätten och att utbilda fler tekniker i systemet.

Fakta Nox

 • Integrerat säkerhetssystem, från en leverantör.
 • Olika anläggningar kan byggas ihop i ett system.
 • Obegränsat antal larmpunkter och kortläsare.
 • Alla typer av kortläsare.
 • Kan integreras med andra system, exempelvis för rumsbokning.
 • Fjärrmanövreras via app i mobiltelefon och surfplatta.

 

Ytterligare information:
Magnus Berndtsson, 010-510 44 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hallå där, Elias Sundman

Elias Sundman är en ny, ung kraft på Swedsecurs huvudkontor i Helsingborg. Han är medarbetare i stora som små projekt, inom säkerhet såväl som service.

Hur ser din bakgrund ut?
– Jag är ganska ny i branschen, men jag har gått yrkesprogrammet El och energi, med inriktning dator och kommunikationsteknik, på IT-gymnasiet. När jag skulle praktisera i slutet av min utbildning sökte jag mig till Swedsecur. Jag hade provat på arbete med el och säkerhet tidigare och tyckte om det. Praktiken ledde till ett sommarjobb som snabbt blev en tillsvidaretjänst.

Vem är Elias Sundman privat?
– Jag är 19 år och bor i Bjuv. På fritiden spelar jag gärna datorspel, det är avkoppling för mig. Eller umgås jag med min flickvän. På helgen kan det bli ett besök med kompisar på Väla, köpcentret här utanför Helsingborg.

Har du funnit dig tillrätta på din nya arbetsplats?
– Ja, det tycker jag. De uppdrag vi har är avancerade och just nu går jag lite som lärling, jag arbetar med olika uppgifter och lär mig massor. Jag tycker om att komma ut och träffa kunder, få ge dem vår hjälp och berätta vad vi kan göra för dem. Det är en skön känsla att få öka säkerheten, och tryggheten, för en kund.
– När jag studerade var min bild av säkerhetsbranschen inte så tydlig, men jag har insett både hur brett behovet är och hur spännande uppdragen är. På helgen kan jag längta efter att få gå till jobbet!

Vad gör du en vanlig arbetsdag?
– Just nu är jag med om att driftsätta ett nytt passersystem, Nox Systems, för 4 000 dörrar på Helsingborgs lasarett. Det är ett stort uppdrag som vi varit igång med länge nu och som kommer att pågå lång tid framöver. Men arbetet kan även handla om enklare larminstallationer eller serviceuppdrag.

Vad kan du ge Swedsecur?
– Företaget får fler uppdrag och behöver fler tekniker. Jag har ny och modern kunskap från min yrkesutbildning, jag kan elektroniska kommunikationsnät och har arbetat en del med larm. Och förhoppningsvis gör jag mitt jobb bra!

Har du något personligt mål med ditt jobb?
– Att lära mig mer, det kan man alltid göra. Jag vill bli ännu bättre på larm, så just nu tar jag det som en hemuppgift att undersöka och lära mer om larm.

Ytterligare information:
Henrik Johansson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Glädjande betyg från kunderna

Kunderna uppskattar Swedsecur, det visar den kundundersökning företaget låtit göra. Stort sett är kunderna mycket nöjda och förtroendet för personalen är särskilt tydligt, både bemötande och kompetens får mycket höga betyg.

Swedsecur AB får goda omdömen av kunderna. Betygen på exempelvis kvalitet, tillgänglighet och personal är höga och ger ett mycket högt helhetsbetyg. Även rekommendationsbenägenheten är hög, enligt undersökningsföretaget Axánd.

Undersökningen gjordes som webbenkät och djupintervjuer. Den innehöll både kvantitativa och kvalitativa inslag, det vill säga frågor med fasta respektive öppna svarsalternativ. Enkäten nådde 493 kunder och 121 av dem besvarade den. Telefonintervjuer gjordes med ett tiotal stora kunder.

Syftet var att undersöka hur kunderna uppfattar Swedsecur och de tjänster som erbjuds, och att finna bättringsområden. Den mätte också om det finns skillnader mellan medarbetare och kunder. Även personalen fick en webbenkät, som 17 av 21 anställda besvarade.

Det är uppenbart att personalen är en tillgång – för kunden och företaget. Den återkommande uppfattningen om vad som utmärker Swedsecur som leverantör har också att göra med personalen: bra service/support, snabbhet och kompetens. I intervjuerna med de största kunderna är det mest frekventa svaret på företagets styrkor dess kompetenta personal, och att Swedsecur är snabba på att agera och återkoppla.

Högsta betyg på skalan är 6,0 och så här kan resultatet sammanfattas:

 • 87 % av kunderna lämnar betyg på övre delen av skalan.
 • 71 % kunder svarar i termer av serviceinriktade, snabba, kompetenta, seriösa, tillgängliga.
 • De områden kunderna betygsatt har medelvärden på strax över 5,0 eller strax under.
 • Kunderna toppar med 5,4 för bemötande och 5,2 för kompetens/lösningsorientering.
 • Kunderna ger prissättningen 3,8 i betyg.
 • Både personalens och kundernas helhetsbetyg ligger på 5,0.
 • Svaren om informationsbehov skiljer sig mest åt. Personalen ser ett större behov hos kunden än kunden gör, kring främst säkerhetssystem, hostade lösningar och infrastruktur.

Tack alla kunder för det förtroende ni visar! Och tack ni kunder och medarbetare som svarade på frågorna. Synpunkterna är värdefulla för att kunna utveckla Swedsecur ytterligare.

Ytterligare information:
Vd Henrik Johansson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Aktuellt

Swedsecur går med i Prosero Security

15-02-2018 Swedsecur AB

Prosero Security fortsätter att växa med nya bolag. Prosero Security har därmed på mindre än... Läs mer

Nytt kontor i Malmö

10-10-2017 Swedsecur AB

Nu utvecklar Swedsecur sin verksamhet i Malmö och flyttar kontor och lager till nybyggda lokaler... Läs mer

Hallå där, Elias Sundman

19-09-2017 Swedsecur AB

Elias Sundman är en ny, ung kraft på Swedsecurs huvudkontor i Helsingborg. Han är medarbetare... Läs mer

Certifieringar

iso9001sbsc