Ökat säkerhetstänkande ger arbetstillfällen

Efterfrågan på avancerade säkerhetssystem ökar, inom allt från industrier och butiker till fastighetsbolag och enskilda boenden. Det har gett Helsingborgsföretaget Swedsecur AB medvind. Företaget har nya ägare och anställer nu fler tekniker.

Malmöbaserade Olsson Groth Invest har tagit över som ägare av Swedsecur AB, som sysselsätter ett 20-tal anställda i Helsingborg. Delägare i investmentbolaget sitter sedan tidigare i Swedsecurs styrelse, och som ett led i utvecklingen av Helsingborgsföretaget tar de nu även plats här genom ett hundraprocentigt ägarskap.

– Det är vi glada för, det ökar våra möjligheter att utvecklas och göra ytterligare satsningar, i en tid när konkurrensen hårdnar och kunden har allt högre förväntningar. Vi går stärkta in i framtiden, säger Swedsecurs vd Henrik Johansson.

Brett behov
Framtiden är på sitt sätt redan här för det kunskapsintensiva företaget, som integrerar olika programvaror och system så att de kommunicerar med och stödjer varandra. Det kan vara avancerade och kompletta säkerhetslösningar som kamera- och processövervakning, driftlarm, passerkontroll, inbrottslarm, stöldlarm, interntelefoni och porttelefoni. Utvecklingen går fort, och nu rekryterar Swedsecur flera tekniker.

– Vi har behov av fler tekniker och är särskilt intresserade av tekniker som är certifierade inom specifika system. Kompetensen är viktig, och inte helt lätt att finna, säger Henrik Johansson.

Men redan idag är ett par tjänster på väg att besättas på huvudkontoret i Helsingborg, och fler arbetstillfällen är aktuella. Dessutom har Swedsecur mindre filialkontor i både Malmö och Stockholm, och även här nyanställer företaget.

Ytterligare information:

Vd Henrik Johansson, 010-510 44 51, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Styrelseordförande Carl Groth, 0733-81 41 92, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Swedsecur AB, grundat 1991, erbjuder avancerad systemintegration av olika IT-, larm-, passage-, övervaknings- och säkerhetslösningar, för främst industrier, butiker, fastigheter och kommunala anläggningar. Är varumärkesoberoende och tar ett helhetsansvar för kundens säkerhetsbehov. Har huvudkontor i Helsingborg, filial i Stockholm och Malmö och ett 20-tal anställda. Omsätter 27 miljoner kronor.

 

Aktuellt

Swedsecur går med i Prosero Security

15-02-2018 Swedsecur AB

Prosero Security fortsätter att växa med nya bolag. Prosero Security har därmed på mindre än... Läs mer

Nytt kontor i Malmö

10-10-2017 Swedsecur AB

Nu utvecklar Swedsecur sin verksamhet i Malmö och flyttar kontor och lager till nybyggda lokaler... Läs mer

Hallå där, Elias Sundman

19-09-2017 Swedsecur AB

Elias Sundman är en ny, ung kraft på Swedsecurs huvudkontor i Helsingborg. Han är medarbetare... Läs mer

Certifieringar

iso9001sbsc