Nox tar säkerhetssystemen till nya höjder

Branschens ögon riktas allt mer mot säkerhetssystemet Nox Systems. Möjligheterna att integrera exempelvis larm, övervakning och passersystem är många – enheterna talar direkt med varandra, styrs från en centralenhet och sköts enkelt på distans. I dagarna avslutar Swedsecur en installation som även blir demoanläggning.

– Vi ser ett allt större intresse för detta system i våra uppdrag att ta fram säkerhetslösningar för kunder. Och visst är det smidigt att en centralenhet kan styra allt, som programmering, användare, appar och mejl, och få enheterna att tala med varandra. Utan att det krävs någon serverlösning, säger Magnus Berndtsson, projektledare på Swedsecur AB.

Nox är inte helt nytt – grundtekniken är en väl beprövad öppen plattform – men idag är utvecklingen långt framme. Inbrottslarm, kameraövervakning och passersystem är några exempel på enheter som kan kopplas samman. De sköts på distans via app eller via management-programvaran Sims, berättar Magnus Berndtsson.

Exempelvis kan systemet för ett konferensrum kopplas samman med den digitala mejl- och kalendertjänst en verksamhets medarbetare använder. Bara den som bokat lokalen ges tillträde.

4 000 dörrar säkras
Systemet lämpar sig särskilt bra för verksamheter inom vård, industri, skola och handel. I Sverige är det endast en handfull aktörer som har kompetens och kan erbjuda tjänsten att programmera och driftsätta Nox. Swedsecur, som svarar för att integrera programvaror och system så att de kommunicerar och stödjer varandra, är en av dem.
Nu har Swedsecur fått Region Skånes uppdrag att driftsätta ett nytt passersystem för ett stort antal dörrar på Helsingborgs lasarett, ett uppdrag i 30-miljonersklasssen där lösningen är Nox. Magnus Berndtsson:
– Vi programmerar och driftsätter ett passersystem för 4 000 dörrar. Arbetet pågår ända till år 2026, och den första etappen avslutar vi nu 2017. Ett spännande och stort uppdrag!
Samtidigt leder han även arbetet med att installera Nox för Junibostäder, i en fastighet på Toftanäs i Malmö där bland annat Montagegruppen i Malmö AB snart inviger nya lokaler. Systemet tas i bruk i höst.
– Det är en stor fastighet som rymmer mer än det aktuella företaget, och vi har möjlighet att göra installationen till demoanläggning. Här kan vi visa hur staket-, passage och inbrottslarm kan kombineras och styras i ett system.

Ensamrätt
Just nu förhandlar Swedsecur med systemleverantören Aras om lokal ensamrätt till Nox Systems.
– Vi är tidiga att introducera systemet och är övertygade om att det kommit för att stanna. Det är konkurrenskraftigt, har stor funktionalitet och är enkelt att använda och administrera.
– Planen nu är att säkra ensamrätten och att utbilda fler tekniker i systemet.

Fakta Nox

  • Integrerat säkerhetssystem, från en leverantör.
  • Olika anläggningar kan byggas ihop i ett system.
  • Obegränsat antal larmpunkter och kortläsare.
  • Alla typer av kortläsare.
  • Kan integreras med andra system, exempelvis för rumsbokning.
  • Fjärrmanövreras via app i mobiltelefon och surfplatta.

 

Ytterligare information:
Magnus Berndtsson, 010-510 44 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Aktuellt

Vi behöver bli fler, är du vår nya kolle…

12-06-2023 Swedsecur

Swedsecur levererar säkerhetslösningar som hjälper till att säkerställa våra kunders intressen. Vårt åtagande sträcker sig... Läs mer

Äntligen sommar 2023

08-06-2023 Swedsecur AB

Sommar innebär för många även semestertider och sommarlov.. Vi önskar alla en Glad sommar! ☀️☀️☀️   Vår verksamhet... Läs mer

Helsingborgs Lasarett satsar på öppet integrerat säkerhetssystem höjder

Helsingborgs Lasarett satsar på öppet in…

01-12-2021 Swedsecur AB

Helsingborg Lasarett har varit under ombyggnad sedan 2015, ett projekt som även medförde byte till... Läs mer

Certifieringar

certifierad anlaggarfirma inbrottslarm

certifierad anlaggarfirma cctv