Samarbete med IT-gymnasier sätter säkerhetsteknik på kartan

Swedsecur har inlett ett samarbete med NTI- och IT-gymnasierna som ingår i utbildningsföretaget AcadeMedia. Elever på gymnasier med IT-inriktning får nu möjlighet till arbetsplatsförlagt lärande inom säkerhetsföretaget. Syftet är att väcka ungas intresse för säkerhetsteknik, och på sikt öka tillgången till kompetent arbetskraft.

– Vi är glada för samarbetet. Så klart är vi intresserade av att elever får den APL, arbetsplatsförlagt lärande, utbildningen kräver, men den arbetsplats som tar emot en elev kan också räkna med att få ut något av det, säger Maja Fagerlund, APL-ansvarig för skolorna i Skåne.

– Eleverna har kunskap om ny teknik och intresse av att lära mer, det kan företagen dra nytta av. De får en chans att forma framtidens medarbetare. Säkerhetsbranschen är lite anonym för våra elever, men större än de förstår.

AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag, med bland annat gymnasieskolorna IT-Gymnasiet och NTI Gymnasiet runt om i landet. Elever som går El- och energiprogrammet, med inriktningen dator- och kommunikationsteknik, ska enligt studieplanen ha 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande. Det är Maja Fagerlunds uppdrag att finna skånska företag som vill erbjuda detta.

Nu gläder hon sig åt att Swedsecur AB kan tänka sig att öppna portarna, inledningsvis i Helsingborg och även Malmö finns med i diskussionerna. Elever från IT-Gymnasiet i Helsingborg respektive Kristianstad samt NTI Gymnasiet i Malmö får möjlighet att ansöka om en plats.

Eftertraktad kompetens
Henrik Johansson, vd på Swedsecur, tilltalas av de möjligheter ett samarbete med gymnasierna bjuder. Han sitter i programrådet för utbildningen, för att bidra till att den ger eleverna den kunskap marknaden efterfrågar. Därtill föreläser han på yrkesmässor i skolornas regi.

– Samarbetet är ett sätt för oss att peka på att det finns en spännande framtid inom säkerhetsbranschen. Vi är ett kunskapsintensivt företag och kräver en kompetens som inte alltid är lätt att finna vid rekryteringar. Insatser för att fånga framtidens arbetskraft är viktiga.

Ytterligare information:
Henrik Johansson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Maja Fagerlund, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Aktuellt

Helsingborgs Lasarett satsar på öppet integrerat säkerhetssystem höjder

Helsingborgs Lasarett satsar på öppet in…

01-12-2021 Swedsecur AB

Helsingborg Lasarett har varit under ombyggnad sedan 2015, ett projekt som även medförde byte till... Läs mer

Stockholms-kontoret flyttar

11-10-2021 Swedsecur

Som en del i vår satsning på Stockholms-regionen har vi flyttat vårt kontor till fräscha... Läs mer

Äntligen sommar 2021

23-06-2021 Swedsecur AB

Sommar innebär för många även semestertider och sommarlov.. Vi önskar alla en Glad sommar! ☀️☀️☀️   Vår verksamhet... Läs mer

Certifieringar

certifierad anlaggarfirma inbrottslarm

certifierad anlaggarfirma cctv