Hallå där, Elias Sundman

Elias Sundman är en ny, ung kraft på Swedsecurs huvudkontor i Helsingborg. Han är medarbetare i stora som små projekt, inom säkerhet såväl som service.

Hur ser din bakgrund ut?
– Jag är ganska ny i branschen, men jag har gått yrkesprogrammet El och energi, med inriktning dator och kommunikationsteknik, på IT-gymnasiet. När jag skulle praktisera i slutet av min utbildning sökte jag mig till Swedsecur. Jag hade provat på arbete med el och säkerhet tidigare och tyckte om det. Praktiken ledde till ett sommarjobb som snabbt blev en tillsvidaretjänst.

Vem är Elias Sundman privat?
– Jag är 19 år och bor i Bjuv. På fritiden spelar jag gärna datorspel, det är avkoppling för mig. Eller umgås jag med min flickvän. På helgen kan det bli ett besök med kompisar på Väla, köpcentret här utanför Helsingborg.

Har du funnit dig tillrätta på din nya arbetsplats?
– Ja, det tycker jag. De uppdrag vi har är avancerade och just nu går jag lite som lärling, jag arbetar med olika uppgifter och lär mig massor. Jag tycker om att komma ut och träffa kunder, få ge dem vår hjälp och berätta vad vi kan göra för dem. Det är en skön känsla att få öka säkerheten, och tryggheten, för en kund.
– När jag studerade var min bild av säkerhetsbranschen inte så tydlig, men jag har insett både hur brett behovet är och hur spännande uppdragen är. På helgen kan jag längta efter att få gå till jobbet!

Vad gör du en vanlig arbetsdag?
– Just nu är jag med om att driftsätta ett nytt passersystem, Nox Systems, för 4 000 dörrar på Helsingborgs lasarett. Det är ett stort uppdrag som vi varit igång med länge nu och som kommer att pågå lång tid framöver. Men arbetet kan även handla om enklare larminstallationer eller serviceuppdrag.

Vad kan du ge Swedsecur?
– Företaget får fler uppdrag och behöver fler tekniker. Jag har ny och modern kunskap från min yrkesutbildning, jag kan elektroniska kommunikationsnät och har arbetat en del med larm. Och förhoppningsvis gör jag mitt jobb bra!

Har du något personligt mål med ditt jobb?
– Att lära mig mer, det kan man alltid göra. Jag vill bli ännu bättre på larm, så just nu tar jag det som en hemuppgift att undersöka och lära mer om larm.

Ytterligare information:
Henrik Johansson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Aktuellt

Vi behöver bli fler, är du vår nya kolle…

12-06-2023 Swedsecur

Swedsecur levererar säkerhetslösningar som hjälper till att säkerställa våra kunders intressen. Vårt åtagande sträcker sig... Läs mer

Äntligen sommar 2023

08-06-2023 Swedsecur AB

Sommar innebär för många även semestertider och sommarlov.. Vi önskar alla en Glad sommar! ☀️☀️☀️   Vår verksamhet... Läs mer

Helsingborgs Lasarett satsar på öppet integrerat säkerhetssystem höjder

Helsingborgs Lasarett satsar på öppet in…

01-12-2021 Swedsecur AB

Helsingborg Lasarett har varit under ombyggnad sedan 2015, ett projekt som även medförde byte till... Läs mer

Certifieringar

certifierad anlaggarfirma inbrottslarm

certifierad anlaggarfirma cctv